BB väska och sånt...

Idag har min sambo varit ledig, för han jobbade super mycket i 2 dagar, + natt, så idag fick han ledigt! Himla mysigt tycker jag. Vi har bakat sockerkaka och nu står våra hemmabakade pizzor i ugnen, mums så gott det ska bli. Jag har pepparsalami, färska champinjoner, oliver och ost på min, sambon har allt det + bacon och tomater - oliverna ;) Bara så ni vet alltså!

Idag packade vi lite till BB-väskan också, typ blöjor, napp, tvättlappar, lite kläder till lillen och en filt, hårsnoddar och helosansalva till mig, typ det och inget mer, ska ner kläder till mig också, vad mer ??!



Mina fina svullna fötter fick vara med också.


Denna tuffa body köpte Robban till bäsen, Robban är ju lite av en rocker, så han hoppas nog på att liten också ska bli det ;)


Iphåne bajs

Allt var fint hos bm och plutten mår fin fint. Hade växt en cm på sf måttet så det var som jag trodde 34, mitt blodtryck var tillbaks till det normala och inga konstigheter alls. Hon gjorde även ultraljud idag för att se om huvudet satt som hon har trott ett par veckor nu, och japp det sitter där de sitter, fick se min lilla bebis huvud, nästan så jag grät faktiskt :P

Undra om jag ska göra mig en kladdkaka nu. Och jäkla appel som är VÄLDIGT försenade med sina iphånes, fick ett mail nyss där dom bad om ursäkt men det finns fortfarande inga på lager osv osv. Bajs!

ARG!


Bm-besök!

Bm besök idag..igen, känns som jag just var där ju, men det är ändå exakta 2 veckor sedan. Får väl se om blodtrycket är lägre idag, mitt har legat på 120/70-75 men senast låg det på 130/90, normalt men ändå lite för mkt undertryck för att vara mig tycker jag, men jag har ju mått kanon och inte haft några konstiga symptom så det ska nog inte vara någon fara :) Magen har väl växt lite, det ser jag själv men undrar var sf måttet ligger på idag, 34 kanske ? Jäklar alltså, nu är det bara 31 dagar kvar såg jag på min familjeliv-sida, så himla nära men ändå så långt borta ju, 89% av graviditeten har jag gått idag. Och imorgon går jag in i månad 9. Jag känner min bebis rörelser varje dag, flera gånger om dagen, jag vet när han sover, för då är det stilla där inne, jag känner hans hicka och då brukar jag stryka min hand över honom så han ska få lugn, alla vet ju hur jobbigt det är med hicka liksom!

Jag älskar dig bebis!




Hjälp, tack?

Jag behöver verkligen råd, eller tips eller nått! Hur mycket bör jag köpa i storlek 50, om vi säger att jag får en "normalstor" bebis på 3.6-3.9 kilo ? Jag har nog äntligen hittat BB outfiten, men kommer säkerligen ångra mig, huvudsaken är väl att den får värme och har det mysigt ? Inte någon jäkla outfit haha! Men iaf, hur mycket bör jag köpa i str 50? Och är det nödvändigt att köpa pyjamas i str 50? Hjälp en blivande mamma nu!!!



tv

Måste bara säga....att tv-tabellen under helgerna suger ju riktigt mycket ? Hur mycket bra filmer och program har det varit under helgen ? Inte ett skit....suck! Så nu har jag varit sådär laglig och laddat ner en film tills ikväll.

Och gissa vad, min sambo påminner om Fredde i solsidan när han har fått fnatt på grillar... vi köpte ju en grill härom dagen och nu är de 4e gången denna vecka som vi äter grillat till middag haha! han är så söt!




ballkongfix

Idag slutade sambo tidigare så då åkte vi och köpte lite mat till helgen, jag köpte även lite blommor för 10 kronor styck som jag tänkte ha på balkongen. Vi kom hem, städade lite och gjorde lite fint på balkongen, satte blommorna i blomlådorna och hade en skön stund i solen.





Sött det blev, va? :)



Älskade unge, du får komma ut för mamma och pappa nu, mest för mamma för du är lite bökig där inne !!!



Älskade helg

Så himla fint väder idag också, ikväll blir det grillat ..igen och kanske ska göra tzatziki, det lät gott.
I helgen ska vi till Ikea med min mamma och Johan, vi ska kika på sängstommen vi vill ha. Vi ska också hinna med att städa på balkongen, ena sidan är jättefin med nya grillen och de nya balkongmöblerna , och på andra sidan där ligger kartonger och skräp och bråte som ska ner i källarn, eller skräpet ska ju slängas såklart!

Jag vill att det ska bli måndag så jag kan betala räkningarna, varken jag eller sambon får pengar förens på måndag, att betala räkningarna är det skönaste som finns, helst så tidigt som möjligt så man har skiten gjort så man kan räkna ut budgetten för resten av månaden. Borde kanske blivit ekonom istället för kock och undersköterska ?!




KAN INTE SOVA :(

Karln ligger och snarkar och jag kan verkligen inte sova, fan säger jag bara, graviditet är konstigt, nyss kunde jag somna vid 8 halv 9 på kvällarna, och senaste veckan har jag legat vaken till 2-3 på nätterna, och bara lyssnar på min mans snarkande och bebisen knuffande i magen. Men hur roligt är det egentligen att sova när man vaknar varje halvtimma för att gå och kissa, ändra sovställning, byta sida på sängen, man får kärringhetta, drömmer mardrömmar, får en jävla kramp i vaderna (mest i vänster) och har en bebis som buffar så hårt där inne ibland att man vaknar av det, hur kul låter det? Inte så värst va. Och inte nog med det, jag har fått en jäkla halsbränna! Har någon av er haft det vid graviditet, och vad gjorde ni åt det ? Finns det några tabletter eller så som man kan ta vid graviditetshalsbränna eller om man använder samma som vid vanlig halsbränna kanske ? TIPS tack!

Nattinatt!


Fick denna fina blomlåda av mamma häromdagen, så himla vårig och fin, den pyntar våran nu nakna balkong, har sålt av med ett caféset som vi hade, men ska inom snart köpa nytt :)


Grill premiär!!

MUUMS! Ikväll blir det helgrillad fläskfilé med starkt kryddad klyftpotatis, grillade tomathalvor och beasås till, fy fasen, dreglar nästan här!!

Ikväll vet jag vad min snygga sambo ska få göra, massera mina fotar !!! Ajaj, har så himla ont i dem.




Här får ni en bild på den "lilla" magen i vecka 35! Snart 36 ;)





Fina dag.

Idag ska jag träffa en vän, som också är gravid, hon ligger 9 dagar före mig hihi, så himla skönt att ha någon som får ungefär samtidigt faktiskt. Vi ska dra en runda på stan och förhoppningsvis sätter vi oss på något fik så jag kan få min morgonkaffe och gör det vi tjejer är bäst på, snackar om allt mellan himmel och jord!

Men förresten, detta med vädret, nu får faktiskt våren bestämma sig, för i förrgår var det hel storm, igår var det kallt och idag ser det ut som en perfekt härlig sommardag med massa + och fin sol. Så hur ska jag klä mig idag då, tur jag har en balkong så jag kan känna på ett ungefär. Vill ju inte gå ut i vinterjacka om det blir 15 + liksom!



Jag förra våren, har jag sagt att jag saknar min kropp... och mitt hår!!! haha.


trött

åh gud, jag är så himla trött nu förtiden, måste verkligen börja sova middag igen. Bebis, du tar på mammas krafter!!

Idag handlade jag bebis första byxor i str 50, skitsöta, Newbie eller vad märket heter :)

38 dagar kvar, nedräkning ? nejdå, inte alls.


Sängstommen!

Denna sängstomme vill jag ha, och den är i lagom prisklass för våran familj just nu :) himla bra. Väldigt enkel, snygg och stilren, och VIT såklart. Har sett att det börjar ta på tapeten att sova utan en sängstomme som går upp på väggen, så detta får bli införskaffat snarast möjligt. Och nu när vi fått soffan såld för en hel del pengar så kanske det är något vi kan kosta på oss. Vi får se.  Men här är den iaf,



LyxFÄLLAN!

Hur mycket jag än försöker så kan jag efter många om och men inte förstå hur människor , tex, en familj på 2 vuxna och 1 barn ha utgifter på 58 000 kronor I MÅNADEN???! det är ju så himla sjukt äckligt mycket pengar så aa det är inte klokt helt enkelt! Och som dom som är på tv nu så blir jag bara jättearg på deras beteenden, för dom förstår inte ens efter att lyxfällan har kommit till dem att dem har problem med ekonomin!! Åh jag blir verkligen arg på såna människor, hoppas dom förstår sin situation bättre i slutet av programmet!!!

En liten sak bara, en 2-3årig unge behöver inte ha en EGEN PLATT TV I DENS RUM!!






dåliga bud.

Gillar inte när folk prutar, eller jo det är helt okej, men inte att pruta SKAMLÖST mycket, som våran soffa, den sattes ut för 15, några prutade lite för mycket, vi satte ner den till 12, och människorna prutar ännu mer ? Vi fick ett skamligt bud på 5000 kronor, jag menar det är inte en IKEA 2 sits soffa i blommigt tyg ? Det är en biosoffa i äkta skinn med 4 sitsar, mugghållare och fotpallar med stolar som man kan fälla, och tom gunga i ? blöh! Visst jag vill bli av med den, och det är behövliga pengar för oss, MEN 5000 kronor är som att slänga bort soffan liksom... nej det funkar inte.

Idag är det sånt där himla fint väder ute så jag vill ut en sväng. Så ska träffa en kompis sen och få i mig en kaffe i solen, och så var jag sugen på att hitta ett linne eller en tröja som jag får på mig utan att behöva låtsas att det sitter fint nu när magen är så stor på mig. Jag tränger fortf på mig mina vanliga kläder, och ibland känns det bra men ibland kan jag nästan inte andas när jag sätter mig ner, haha ! Så ett fint linne vill jag hitta.




Måndag

Nu blir det muffinsbak här . Undra om man kan ha nutella liknande smörja i dem? Tror vi provar det :)!!

Idag har sambon varit hemma från jobbet, för han är genom förkyld stackarn, vi smittar nog ner varandra hela tiden eftersom först var han sjuk, och nu har jag varit förkyld och sjuk i ...jag vet inte hur länge, och nu är han sjukis igen.
Men jag har bara njutit av att ha honom hemma, det är så mysigt så! Lite lyx sådär en måndag.

Igår bevittnade jag och sambon ett inbrott i husvarna butiken på våran gata, lite läskigt, men coolt, och ringde polis och berättade vad vi såg och sådär, och efter det var det fullt med poliser på gatan, dem tog foton och sprang och letade efter mannen som gjort inbrottet. Himla spännande söndagskväll. Mannen stal tydligen kassapengarna och en gammal cd spelare, nödvändigt liksom?

Imorgon är det Bm besök som gäller, vet inte om jag tycker det är speciellt roligt faktiskt, man går dit, kollar blodtryck, mäter magen och lyssnar på hjärtljudet, inget spännande enligt mig.


bloggare, blä!

god morgon tänkte jag precis skriva och sneglade mot klockan, det är ju för tusan förmiddag och snart eftermiddag tillochmed! Men för mig är det fortfarande morgon för det enda jg har hunnit med idag är att ha ätit frukost och kollat igenom bloggarna jag läser nästan dagligen. Jag tycker dock att dessa stora bloggar har blivit så himla tråkiga och opersonliga, så jag läser hellre om mina vänners liv och bekantas bloggar, och bekantas bekantas bloggar? Jag gillar att läsa om inredning och pyssel och vanliga liv, så som de flesta av oss lever liksom. Hur roligt är det egentligen att sitta och läsa om dessa storbloggare när man inte kan göra eller köpa eller leva så som dem lever egentligen? Dom köper kläder för typ 20 tusen i månaden, de flesta bor i stockholm och försöker på ett eller annat sätt slå igenom lika stort som blondinbella med alla hennes företag, dem gör klädmärken och sånt som dem egentligen inte förstår sig på, bara för att dem kan för dom har ett stort bloggnamn.  Nä hur som så spelar väl kanske inte ekonomin någon roll, men jag menar att för mig är det roligare att läsa om hur "normala" människor har det. Om second hand, vilken mataffär som är billigast att handla på och läsa om vad folk gör för roliga recept som man själv kan prova på i sitt hem :)

Så om det finns någon som läser min blogg som inte har lämnat sin bloggadress, så jag kan kika in på er också, SÅ GÖR GÄRNA DET så jag kan läsa om er och era hobbys också :)


Jag innan jag blev preggo. Saknar !!



knåda

Jag och sambon åkte och helghandlade lite, blev dillchips för min del, det är något jag hatar annars, men nu som preggo så fick jag världens sug och jag hoppas dom är lika goda imorgon kväll som jag tror att dem är nu, typ dreglar när jag ser påsen, men får vänta tills imorgon, för jag ska bara äta gottigheter på helgen, fast jag åt ju iof 2 chokladbitar som jag blev bjuden på idag, aja, lite gott får man ha det :D kanske lite skillnad på att äta 2 bitar choklad än att smälla i sig en påse chirre iof!

Känner mig så husmoderlig idag för jag har stått vid spisen ett tag nu och gjort köttgryta med morot och champinjoner i, och såsen blev gudomligt god!! Ett tips är att ha i vinbärsgele eller liknande gele , det blir så himla god sås av det :)
Och så har jag stått och gjort en stor bulldeg som jag ska kavla ut efter maten och sätta i ugnen, så det kanske blir en bulle till senare efterätt också, eller så blir det bullfika imorgon .




preggo

så himla trångt det börjar bli i magen nu :/ rätt så obekvämt faktiskt!!!

nu ska här göras fattiga riddare till middag, är inte sugen på mat idag så det fick bli snabbmakaroner och köttbullar åt sambon och jag ska bara smälla i mig riddarna till middag :) mums, himla länge sen jag åt det!

Och jag ska dricka te och päroncider till dom, för de är jag sugen på! konstig man kan vara när man är preggo va!?


Nya bordet :)

Okej, slänger in bild på bordet som vi köpte för någon månad sedan också :)!







Vad tycks ? :)


inredning!

Här kommer byrån, blir ju inte himla bra bilder eftersom jag tar med datorkameran, men här är den iaf :)





Visst är den fin, tänk att denna var i furu innan. Mycket finare med vitt, som med allt! haha.
Sen kan ni ignorera våran fula oranga ytterdörr. Funderar faktiskt på att måla den vit, men frågan är om man får det eftersom att vi bor i en hyreslägenhet. Kan ju ringa om fråga dem faktiskt !


Tada, hyllor :)

Här är de vita hyllorna som jag målade om , de var brun/svarta från början. Jag tycker verkligen det ger ett lyft i rummet. Målade också de 2 tavelramarna och stativen till som ni ser på bilden :)

Den fina byrån för 175 kronor kommer på bild imorgon tänkte jag!







Vad tycks , rätt fina va ?


BLÖJOR OMG!

Åh är de nära nu eller ? Det var jätte kul att inhandla de första blöjorna till bäsen, hihi.



Ni som är mammor eller pappor, har ni favoritblöjor ? Jag tog faktiskt bara pampers för att dem var närmast mig, men har ni synpunkter eller klagomål eller några favvisar så hojta gärna till. Vi kommer ju säkert märka vilka som passar oss och våran bäs eftersom vi alla är olika men har ni något ni vill dela så lyssnar jag glatt :)

vitt

Jag är gravid i 8:e kalendermånaden, hur coolt är inte det ? 53 pytte dagar kvar tills du är beräknad att komma till oss. Jag fattar det inte ännu, men snart är det nog dags att liksom...börja förstå. Hur ställer man in sig att bli förälder?

Idag ska jag inte gå utanför dörren, är fortfarande förkyld...som jag varit sen i onsdags kväll, jäkla förkylning alltså! Och har läst på många ställen att det är mycket svårare att bli av med en förkylning när man är gravid!
Idag ska jag hålla mig inne och måla klart lite saker som jag påbörjade igårkväll, tog ner 2 mörka hyllor som vi har i vardagsrummet och rollade dem vita, så ska rolla dem en gång till idag, låta dem torka och pryda dem med diverse vackra saker...som kommer bli mycket vackrare nu bara för hyllorna är vita istället för mörka. Målade också om några tavelramar och stativ som var i ljust trä, nu blev dem vita också, jätte mycket finare!!


Våren.

Åh, mår så himla bra av denna underbart fina sol ju! Äntligen är fredag här igen och det betyder helgmys med mitt hjärta. Ikväll ska vi bara mysa hemma, och imorgon ska vi iväg med min mamma och hennes karl för lite shopping och sådär. Vi ska bla köpa vit färg så vi kan måla mitt second hand fynd som jag hittade på Hela människan nu i veckan, en jättefin byrå som ska stå i hallen. Jag köpte den för endast 175 kronor, och med färgen på den så kanske det blir 200 kronor totalt, helt värt !

Imorgon är jag i vecka 33, spännande va, nae jag tycker inte det är så spännande med veckor längre, förr läste jag varje dag om olika veckor vad som hände osv osv, men de enda som händer nu är ju att han lägger på sig fett och växer några cm till liksom.

Jag vill göra om min bloggdesign, så jag ska nog fråga en vän och be henne om hjälp, som vanligt !! Jag suger på det och skulle aldrig ge mig på att göra det, jag förstår inte ens hur man gör så...

Puss till er .


Säljes



Detta barbord med 4 stolar ska säljas också, någon som är intresserad ? Säljes för 2000 kr.
Vid intresse mejla mig på [email protected]

sovmorgon, nej!

Oj oj, idag kunde jag minnsan inte sova ut till klockan 9, gick upp vid halv 7 när hjärtat gick till jobbet. Men idag är jag sjuk, massa förkyld, så jag ska pyssla med lite saker som jag ska sälja, bland annat lite barstolar och en väggavdelare och lite vardagsrumsbord som jag har fått sålt. Det är super. Men jag ska polera upp sakerna och skruva isär dem så det blir lättare att förflytta dem sen vid frakt :)

Ingen verkar nappa på våran biosoffa, men jag förstår det är mycket pengar att punga ut, och det är inte många som har plats för en biosoffa då de är ganska stora. Sjukt mysiga och snygga och fräna, men tar som sagt väldigt stor plats. Men nu är annonsen utlagd på blocket, och där satte vi en högre summa då vi fått klagomål från olika håll att 8-9 tusen är för billigt för en 20 tusen soffa. Så vi satte ut den till 15 och så får väl folk pruta gärnet :)

Nu ska jag sörpla kaffe och strax gå ner i källarn och kånka upp lite möbler...suck, magen är ivägen när man ska bära saker har jag märkt. Den börjar bli redigt stor, känner mig as preggo. Men va tusan, det är ju bara 7 veckor kvar snart....7 små små veckor sen har vi en bäs hos oss. SICK!


RSS 2.0