Klok

Jag låg ett tag i sängen och var förbannad att jag inte kunde somna om, sen kom jag på... Varför är jag arg, jag är ju pigg, utvilad, och har en morgon för mig själv, när hände det senast? Jag tände ljus och satte mig med en kopp kaffe och bara njöt av lugnet! Det var skönt och avkopplande och jag fick bara vara.


Tokig

Blir tokig, varför sover jag inte när bebis fortfarande sover som en stock??? Fan fan fan! Igår gick jag upp kl 5 så jag BORDE verkligen sova som fasen nu men nä självklart inte, SKIIIT!! / arg morsa.


Orkar ej

Idag är 4e dagen utan snacks och godis läsk osv, undrar hur helgen går. Vi har använt appen varje dag och idag slumpade den fram kycklinggryta eller hemmagjord pizza med salami och fetaost, undra vad de blir :) kanske ska spara pizzan till helgen, iof är nästan kycklinggryta godare, dilemma dilemma :) herrå!


Fel!

Inte solen? Appen skulle det stå ju!


APPEN

Många frågade på fb och sms vad solen jag hittade heter, den heter kokaihop ;)


Wow

Imorse när jag vaknade så hade jag fortfarande känslan av att vilja vara nyttig, har märkt att mycket mer pengar än nödvändigt går till spillo när vi lever som vi gör, och det är ett ännu större problem än min vikt, tycker jag! Så nu blir det ändring här i hushållet, har laddat ner en app där man kan söka efter tusentals recept, så vi säger att vi har kassler hemma men vet inte vad vi ska göra med den, så söker man på kassler och så kommer hundratals recept upp, man kan också söka på gi kassler, lchf kassler, nyttiga kassler recept osv, skit bra. Nu blir det vanlig nyttig husmanskost här i huset, för det där med gi och lchf tror jag inte alls på. Vi ska också försöka göra 5 portioner så man kan äta rester till lunch dagen efter, för lunch för mig är as svårt, mest pga Theo , när ska jag få tiden att laga en ordentlig lunch annars? Vi ska äta mindre portioner, dricka vatten till maten, äta mörkt bröd till frukost, mycket ägg, knäckemackor, och keso och kalorisnål fil med nötter i tex! Kaffe kommer jag inte sluta med, inte för jag tycker det är onyttigt men det tycker säkert någon där ute men så får de vara. Vi ska handla mer frukt och äta minst en frukt om dagen, vi är skit dåliga på det. Och genom frukten får vi sockerberoende i oss lite fruktsocker också som kan stilla sötsuget, jag tycker det är ren bullshit att fruktsocker skulle vara något farligt över huvudtaget. Så mer frukt i skålen här hemma. Och blir vi sugna på kvällen ( oftast då man blir sugen på ngt) så ska man verkligen tänka efter innan, ta ett stort glas citron vatten och se om man känner samma sug efter det, eller ta en frukt istället. Jag hoppas verkligen vi klarar detta, just på grund av att jag inte vill vara överviktig längre, vill till en början gå ner allt jag gått upp det senaste året och sen kan man ta mer och mer, små steg är det som gäller för mig, jag ska ta mig ut på promenad, vare sig det är en mil eller 2 km, det är såhär Theo hatar att vara i sin vagn så det måste vara precis när han ska sova som man får gå ut, annars får man kånka på honom och en vagn och det är varken roligt eller speciellt lätt. Önska mig lycka till för nu vill jag bli av med gäddhäng och extra valkar! :D


Varje kväll

Varje kväll funderar jag på att jag är ju faktiskt inte nöjd med min kropp längre, 25 kilo borde bort åtminstone , hur svårt ska det vara liksom? Men jag tänker bara så när jag är sådär äckligt mätt liksom, som ikväll, vi åt våfflor och jag åt 3 stycken och mådde sen illa som en gris, vad fan ska ja äta om jag inte ens vill ha liksom? Det känns som jag MÅSTE ÄTA om jag vet att det finns ngt hemma. Men det måste bli ändring, för ner går man ju fan inte bara av sig självt. Jag ska inte lova mig träning och jogging rundor, men en promenad då och då ska man väl klara, och hälsosam mat för fan! Ska börja ta med mig en frukt eller morot när jag är iväg så jag inte blir sådär svin hungrig och kastar i mig massa mat när jag kommer hem. Och vatten vatten vatten, har fyllt på kolsyre maskinen nu så, och jag älskar ju vatten så de borde ju vara lätt?


Bvc

Idag va vi på Bvc , Theo vägde 7200 g och 66 cm lång, stora killen . Imorgon är han 4 månader och att vara mamma till honom är fantastiskt! Förutom när jag är sjuk(som jag är nu) men nu är pappa också sjuk så han har tagit sjukledigt så vi kan hjälpas åt här hemma med allt, de flesta vet ju hur lite man orkar med halsont, snor, feber och skallebang! Usch säger jag bara, låt sjukperioden gå över NU! Här är lite nya höstkläder till lilleman också.


Höst morgon

Tidig morgon för oss idag, 5 ville liten stiga upp , men jag somnade halv 8 igår så jag är rätt pigg ändå! Idag ska vi handla lite mat och försöka hitta på ngt annat. Finns inte så mycket att hitta på tycker jag? Men vi kanske kommer på något.

Och så vill jag gratta världens finaste Leon på hans 1-års dag! Hipp hipp hurra!


Dopet

Världens finaste och perfektaste dop hade vi idag. Dock grymt besviken på lite vänner som avboka någon timma innan dopet, dåligt . Aja skyll er själva som missade världens bästa dop :D Theo fick typ tusen presenter som var underbart fina och bra, tårtan och vädret var kanon, och allt var bara så braaa! Nu sitter vi hemma, bänkade i soffan och sitter nog här resten av kvällen!


D day

En lilleman vaknade kl halv 6 dagen till ära, vi föräldrar hade nog velat sova till åtminstone 8, men vi fick pallra oss upp, började dagen med att klippa pappa R, platta mitt hår och göra frukost, mitt i det protesterar liten och skriker fruuuukost till mig rå galningar?!?? Åh ja just det. Nu är liten mätt och vi kan äta frukost som består av mesta delen KAFFE! Jag är verkligen inte pigg för fem öre, tur jag äger lite smink!! Ser dock inte ut att bli nå vidare väder, men det kanske vänder . Nu är det full rulle!


Dop

Imorgon är det lillemans dop, och tack att jag har världens bästaste föräldrar som har fixat och styrt med ALLT, medan vi varit hemma och försökt bli så friska det går. Lilleman verkar bli bättre och det är allt som betyder ngt. Jag kan stå döende i kyrkan om de vore så, imorgon är det Theos dag och en förkylning ska inte få stoppa för det <3 tårtor, bord, tält, mat, ballonger, allt har mina underbara föräldrar fixat, ni är bäst i världen. Jag ska sova nu och försöka få lite skönhets sömn, det behövs vill jag lova. Kommer bli världens bästa dag imorgon , och hoppas vädret är på våran sida, annars får vi göra det bästa av situationen helt enkelt.


Dextrus

I förrgår lämnade vi bort våran kissemiss Dexter, han är kastrerad och har inte kissat inne sen dess, men nu har han blivit reserverad mot Theo och har börjat kissa på hans skötbädd så vi har fått köpa nya, och det har vi inte råd med hela tiden! Jag älskar Dexter så himla mycket och han är den finaste kisse i världen, han är min lilla bebis. Men det är ju som så att Theo våran bästa bebis och han kommer före allt, så min bror tog över Dexter nu tills vi vet hur vi ska göra. Vi har försökt ge Dexter mer uppmärksamhet och kärlek men han är antagligen för avundsjuk på lilleman så han går och märker revir på Theos saker ändå :'( vi ska hitta det bästa för Dexter och jag önskar mest av allt att han kunde bo hos oss, sin familj igen :(


Förkylning?

Åh inatt har varit en jobbig sådan, Theo vaknar ju ytterst sällan på natten, oftast brukar han sova från 8-9 till 6-7 på morgonen, inatt vaknade han VARJE timma, grät och inget var bra, så himla jobbigt, så både jag och pappa R lär få en jobbig dag. Ska verkligen försöka sova när lilleman napar idag, känner mig så svag! Och så börjar jag få ont i halsen, någon som känner sig skyldig???!? Damn den som gett mig förkylning eller något! Vill inte vara sjuk på Theos dop på lördag, fan fan :(. Nu kollar Theo på barnprogram och jag ska ta en till macka och njuta av mitt kaffe.


Rull rull

Liten rullar så fort och mycket nu så han rullade in i bordet och slog sig :'( jag hann inte fram! Dumma dumma mig! Olyckor händer hela tiden jag vet, men jag vill att INGET ska behöva hända Theo, stackars liten. Han är ju för liten för att förstå också så de är ju inte direkt så han kommer rulla sakta nästa gång!


Dop

Idag har vi varit iväg på dop för Wiggo, Wiggo är Theos kusin och det är ganska exakt 1 månad mellan dem, roligt för dem när de blir lite större och kan leka och buss tillsammans. Jag tyckte Wiggo skötte sig jätte bra, lite gnäll och så men så är de ju med de små liven, däremot så var Wiggos storebror på bushumör, som vanligt så han sprang runt i kyrkan och lekte monster och lite allt möjligt, så söt! De är så barn är liksom. Helt underbara! Det var ett fint dop. Jag längtar massa till Theos dop som är på lördag, nervös är jag också, så pirrigt att stå längst fram i kyrkan, och jag kommer säkert gråta också haha. Men men de får de ta, vet en till som kommer tjuta, min mamma, vi gråter för allt hon å jag haha.


Nails

Lilleman sover och mamma leker med nagellack :). Helgen är kommen, och på söndag ska vi på dop för Theos kusin Wiggo!


Undrar

Theo är vaken 2 h åt gången ungefär men inte över 2 h, men nu har han börjat med att sova typ 30-40 min på förmiddagarna, liksom som små powernaps, det är lite irriterande för man hinner ju bara söva honom( han somnar i min famn) och lägga ner honom typ sen är han vaken igen. Ja, jag antar att han får den sömn han behöver annars skulle han hu förmodligen sova längre. Men jag undrar när han kommer vilja vara vaken en längre tid och sova en längre tid, det är sånt som framtiden visar ;) han får väl hålla på med sina små naps då. Förut kunde han sova 2-3 timmar varje gång. Fast nu är han ju stora killen 3,5 mån, så då behöver dem kanske inte all den sömnen för att orka leka :)


Ovanligt!

Detta är ovanligt, min bebis sover( ja de e ju inget ovanligt) men jag har inget att göra, behöver inte städa, har druckit 2 koppas kaffe och ätit frukost redan, målat naglarna och tagit fram kläder till senare, vad ska jag göra nu? SLAPPA ELLER? Jag la mig en sväng bredvid Theo som sover lunch i våran säng idag för att försöka somna, men nä jag är hur pigg som helst, ska njuta av att få kolla på ett helt program kanske?


Nails

Jag försöker spara ut mina naglar, men för att få dem starkare och inte så spröda så måste man fila ner dem lite hela tiden så dem hinner ju aldrig bli så långa som jag vill, men jag ska köpa sånt där stärkande nu så kanske jag inte behöver fila ner dem lika mkt. Och sen är jag sån som filar ner alla ifall en går av, för jag vill ha jämna naglar på ett ungefär !!


Rullar

Nu rullar min lilla prins för fullt!! Hela tiden :P fick de äntligen på film :) går de lägga upp video från mobilblogg?


Stan

Ska möta upp Lisa och Theos polare James på stan vid 10, vi ska bara snacka skit och titta på folk, ja och busa med de små också. Idag sov lilleman till 8, så mamma är glad och pigg fjärt idag :) det känns typ som hösten är här nu, jag klagar inte, men måste hitta en ny jacka sen, kan ju inte ha preggojackan jag hade förra hösten och vintern. Även om den e fin, kanske går att sy in, Daniella ;) ?? Men den 25e augusti får de jätte gärna vara sol, lite kyligare men inget regn , för då döps våran lilla skatt :) så be för fint väder den dagen är ni snälla !


Fina vänner

Idag var vi och hälsade på familjen i krokek skogen, underbart hus har dom, så avis, underbar familj är dom också, lilla Vincent, Linnea och Martin, och i januari får dom en plutt till<3 vi åt grillat och sen fick vi fruktsallad med grädde, och vi myste, lekte, pratade massa strunt och Theo fick låna Vincents gamla barnstol, och en sån ska vi köpa snart för han satt jätte bra i den, ja med en liten kudde å så såklart. Perfekt söndag. Nu sitter jag och sambon och myser framför en film och lilleman sover så måste sluta skriva nu.


Hdkdik

Det blev en shoppingrunda med mamma på maxi, liten fick massa nya kläder och jag köpte en klänning till dopet, det fick bli en ganska enkel sommarklänning i turkos färg, ska ha en kortare kofta till också, helst vit, men hitta ingen , på varken cubus , hm, lindex eller kappahl...får leta på stan i veckan. Sen ska jag ha fina smycken och tjusiga skor, tänkte ha mina 14 cm klackar, men de kanske inte passar sig på ett dop eller i kyrkan? Vad tycker ni? dom är liksom mer söta, de är kilklackar, svarta och sandfärgade typ. Så de e ju inga leopardsexigaklackar! Aja, vi var ju och grilla hos min pappa hela familjen,(bröderna var inte där ) ledsen! Men vi stanna kvar till 22:15, så de blev sent, haha, ja för oss är de sent! Men det var så trevligt och mysigt och vi bestämde massor inför dopet. Nu ska jag slagga så jag orkar upp imorgon för då väntar äventyr i kolmårdsskogen ;)


Lördag

Idag ska vi åka och handla massa saker till dopet som är om 2 veckor, tallrikar,glas,kaffemuggar,servetter,dukar, girlanger, ballonger, och lite sånt :) har hittat jätte fina saker i turkost och limegrönt, får se vad det blir, sen hittade jag blommiga tallrikar, inte så tjejiga söta tallrikar, lite mer tuffa blommor haha, aja de var i turkost och limegrönt iaf! Det blir nog toppen.
Och i eftermiddag ska mamma, Johan, jag, Robban och Theo ut till pappa och Åsa och grilla, gott! Får väl se om lina andra syskon är där också, saknar mina bröder så dem får gärna vara där.
Ha en toppen lördag allesammans!


Fredag

Åh härliga fredag:) Idag ska vi hänga med Daniella och Leon och Linda och hennes tjejer Tyra och Alva, blir väl skitsnack och kaffe och de " större" barnen får leka och min Theo får väl mysa runt i allas famnar istället. Längtar tills Theo kan sitta och leka med saker och kanske krypa runt ☺ Fast man kommer nog sakna den här tiden då, när han ligger och jollrar , rullar runt och biter på allt han får tag i, då han somnar i min famn och man kan mysa i flera timmar, han är så beroende av mig och sin pappa och det är så härligt på ett sätt, men väldigt krävande också såklart , men han är en snäll bebis som sover i sin egna säng, leker och sitter i sin sitter och man kan faktiskt hinna duscha och äta då, tack Theo 💙

Ikväll blir det slapp, för resten av helgen har vi fullt upp !


Frukost

Alltså frukost är för gott för att vara nyttig på morgonen , jag älskar bröd vitt som mörkt , ätet helst god i kvadrat eller vad det heter, sånt riktigt mörkt fast ändå mjukt och saftigt , med ost och gurka eller salami och sånt! Mycket godare än havregrynsgröt !!! förstår mig inte på folk som inte äter någon frukost, frukost är dagens viktigaste mål ( på riktigt ) och jag måsta äta frukost för att komma igång med dagen , sån har jag alltid varit ! Jag ska försöka vara nyttig nu, men de e så jäkla svårt, men jag vet att de bara är svårt de 2 första veckorna sen är man inne i det. Måste kämpa, fast bröd till frukost de ska jag äta ibland. Vi äter fullkorns pasta och ris här hemma nu också, bättre än vanlig, och man står sig längre på det:) Jag vill inte gå på någon diet, varken lchf eller gi passar mig, jag vill ha frukt och alla sorters grönsaker när jag ska vara "nyttig" och de ingår ju inte i lchf, man inte sitta och äta massa fett bara, fy vad vidrigt det var under de 2 veckorna vi provade, ägg med majonäs till frulle och omelett med grädde och bacon, nä fy, det var verkligen inte min grej. Så jag ska bara äta mindre , äta mer frukt och grönt, kanske byta ut något mål mot en dietdrink eller smoothie och inte äta snask i veckorna , om jag verkligen vill ha ngt till helgen så får jag , men jag ska tänka efter noga innan om de är värt de, ska inte dricka läsk, och ska ja dricka läsk ska ja dricka zero! Jag tror inte på överdrivna saker , det är ingen livsstil man kan hålla, jag tror på en balans i kosten som man kan leva med. Och jag vill lära Theo att allt är nyttigt i en rätt mängd, han ska få lördagsgodis men då är de bara en gång i veckan, han ska äta upp sina grönsaker innan han får gå från bordet osv osv, sen ska vi ge honom fullkorn också när han börjar äta, jag tror på att de är nyttigast för småbarn också. Nu ska jag göra frulle!


Stan

Jag och älskling var på stan idag tidigare och fyllde på lillemans garderob lite, köpte mjukbyxor och bodys i 68, 62 byxor är oftast för korta, 68 är stort i midjan nu men de växer han i ;) bodysarna i 68 är för stora men om en månad eller så, då kommer han nog i de. Han har 56 och 62 i body nu, beroende på vart man köper , 56 e lite kort i armarna men de gör inget för jag viker nästan upp armarna jämt ändå !

Dem som sa, köp inget i st 50, dem kan bara ha de första veckan ! Theo hade 50 kläder i nästan 1/5-2 mån så!! Jag ska spara Theo första 50 plagg för de är ju såååå söta!


Tisdag

Idag ska pappa jobba kväll igen, suck :( Å jag och Theo har inga planer alls för kvällen, kanske blir skönt iof :) I helgen ska vi handla inför dopet, jag längtar, handla engångsartiklar och dukar osv, lite ballonger osv :) blir toppen !


Helg

Det är så himla roligt när sambons arbetsgivare ringer kl 5 på morgonen och säger att han ska jobba 14-22 istället för 6-14, jag hatar det!!!! Hur fan kan man ens göra så mot någon? Vi har liksom en liten bebis och när Robban går upp 5 på morgonen för att åka till jobbet och sen ringer dom lite senare efter man stigit upp och säger att man ska jobba kväll istället, suck! Jag skulle inte accepterat det men vad ska man göra, pengar måste vi ju ha, men hur som helst så hatar jag fortfarande när han måste jobba kväll, det förstör så himla mycket av familjetiden :/


Tårta

Jag ska ju som sagt göra Theos doptårtor själv , och igår provade jag mig på att göra egen sockerpasta som man har på tårtor, och dekorerar tårtor med :) det blev jätte bra, arbetade med den nyss och hade i den blåa färgen, blev kanon :) längtar till dopet ännu mer nu!


Sömn

Liten sov till 5 idag, och tack till min man som tog Theo då och gav frukost, jag var mega trött. Annars är de jag som ger på nätter(om Theo får för sig att äta på natten, oftast sover han hela nätter nu) och på morgonen, eftersom pappa R börjar jobbet 6. Men idag fick jag ligga kvar, och efter frukosten kom Theo till mig i sängen och så låg vi och myste lite och pratades, och sen somna han om, men fasen inte jag! Låg kvar och sniffade på min pojk en sväng sen gick jag upp och gjorde frukost och kollar på 7e himlen.


RSS 2.0