Söndag

Theo ville upp klockan 5 som vanligt, vet inte ens om de går att bli av med att han ska upp så tidigt? Verkar ju inte "bättre"! Fisunge!!!! Vi vill sova till 6 Theo, hälsningar mor och far <3

Igår så friade jag till Theos pappa, min sambo, den bästa och finaste karln i mitt liv. Världens bästa pappa och den vackraste mannen som finns. Jag överraskade honom med detta :)
Kan skriva mer om hur allt gick till vid ett senare tillfälle om ni vill.


Lördag

Idag är det lördag , wiiiiihuuu!

Härliga lilleman ville upp klockan 5, men vad gör det en sån här härlig dag? Jo det gör absolut INGENTING! Men nu sover han igen och jag och killen ligger och glor på tvn i sängen, de ni.

Hörs senare <3


Ååhvfgjkt

Åh fan, kan inte sova!!!!!!! Längtar för mkt till imorgon !


5 månader

Idag blir våran lilla prins 5-månader, helt otroligt ju! Finaste lilla prinsen <3


Tv

Kom på en sak nu när jag sitter med en sovandes Theo i famnen, varför visar dem inga bra serier såhär på morgonkvisten? Tänker dem inte på oss mammor som har barn som går upp innan solen? Hehe!


Sängen

Jag ligger och drar mig i sängen lite och hör Theo leka ute i vardagsrummet medan pappa äter frukost, Theo ville gå upp halv 6 idag så även idag tog pappa honom och gick upp, han skulle ju ändå upp strax ändå så jag fick ligga kvar och vila lite, men självklart vaknar jag strax efter och kan inte somna om, men ligga och dra mig några minuter det kan jag.

Det pirrar i min mage och jag börjar bli nervös, det känns typ som dagen innan julafton, haha! Jag längtar till imorgon <3


City

På stan kom jag förbi en fin box som jag kikat på många gånger på mique, det var nu rea på den, så jag köpte den till att ha Theos leksaker i .


Torsdag

Lisa ställde in stallet besöket, James var snorig. Så jag drog dit själv, eller själv var jag ju verkligen inte, alla mammor och barn är hur trevliga och mysiga som helst där. Och personalen är mycket omtyckta av mig och Theo, så jordnära och duktiga! Theo skratta sig igenom sångstunden idag och fick kontakt med många av de andra barnen. Vi kom hem igen vid halv 1 och nu sover fisen middag och jag har fått i mig en liten lunch.

Det ringde nyss från hallbergs så när fisen vaknar ska vi kila bort och hämta min beställning ;)


Morrn !

Lilleman vakna kl 5 och ville inte somna om, pappa R tog honom då, vad gör en timma extra tidigt att gå upp tyckte han. Jag vaknade självmant kvart i 6, men vet inte om jag känner mig utvilad faktiskt! Tar ett tag att komma igång på morgonen vissa dagar, ska slå på kaffet och få i mig en macka sen kanske jag är tipp topp igen. Idag vid halv 10 blir det babycafe och sångstund på stallets öppna förskola, ska dit med Lisa&James och Linda&Julia.

Imorgon är det fredag för er som missat! HELG <3


Bvc vaccin

Japp nu var sprutorna tagna, han grät lite, sen fick han lite kramar och sen var allt lugnt. Han har ingen feber , men han är lite trött och sådär, det gör absolut inget, jag gillar att ha honom sovandes i min famn. Så länge febern håller sig borta är vi nöjda! Vi tar en lugn och mysig dag hemma resten av eftermiddagen/kvällen.

Han följer sin viktkurva perfekt, och hade ökat 500 g sen senaste besöket för en månad sen, och han är lite längre än det "normala" för en 5 månaders men följer sin kurva där också, så allt verkar ju perfekt. Eller ja, han ÄR perfekt vår lilla prins. Han visade även bvc-tanten att han nu kan sitta en längre stund själv och han skulle självklart visa upp att han gärna är ute och går också. Hon uppmuntrade att smakportionerna verkade ju gå toppen så vi fick gärna börja sakta men säkert i våran egna takt att byta ut hela mål om vi kände oss redo, eftersom hans vikt är i fas och eftersom han bajsar normalt. Vi får se hur detta med maten fortskrider :)


Onsdag

Spelar visst ingen roll när lilleman slocknar på kvällen, vi var uppe för en timma sen och nu är det frukostdags. Idag är det som sagt dags för vaccin igen, och morfar J följer med. Vi ska dit halv 11 så innan dess ska vi hinna med lek och mys, en sovtime och påklädning osv :)


sova

Åh, idag somnade skrutt klockan 10 över 8, ja precis nyss alltså. Han slockna på pappas axel, myspys! Det var läääänge sen lillen somnade såhär sent, han har ju velat sova vid 6-halv 8 den senaste månaden om inte längre.

Imorgon väntar 5-månaders sprutan, buhu! Morfar Johan följer med oss och stannar hos oss hela dagen, bästa Johan! Jag behöver någon med mig (klarar inte av att se det göra ont på min plutt) + att de kan ju få feber och så efter sprutan och då kan de vara skönt att vara 2 hemma som tar hand om lillen.

Nu ska vi se på lite heart of dixie, sen bums i sängen! Go' natt.


Säljer

Någon som är intresserad av denna? Inköpt juni -12, kvitto och garanti finns självklart kvar. Det är alltså ett andningslarm till bebisar, den gjorde mig betydligt lugnare som mamma när Theo var mini bebis!


Tisdag

Jag trodde jag skulle behöva stiga upp 4-5 idag för lillen somnade klockan 7 igår, men nej han sov till efter 6, nu har han precis fått frukost i sängen(lyx) haha. Och nu leker han och krålar omkring bland våra täcken och kuddar som han älskar att göra, biter sig lite i fötterna och gör sitt nya pruttljud som han nyligen lärt sig att göra och som tydligen är mega roligt!

Senare blir det promenad och kanske lite lek med Lisa och hennes James.


Snabbt

Älskar dagar som går snabbt, speciellt när man inte har så mycket inplanterat och då man vet att om 3 timmar kommer mannen hem, dagar då man inte har något inplanterat på brukar oftast gå väldigt segt annars men idag for den iväg fort. Längtar efter min sambo idag helt enkelt :D

Igår köpte vi en sån där napp med hål i som man kan lägga frukt osv i utan att barnet får i sig bitar, vi la i äpple, och Theo älskade det och jag och Robban fick äta våran kvällsmat ifred ;) Smart sak måste jag erkänna, 99 kr på babyproffsen för den som undrar vart vi köpt den.

Nam nam nam!


Hgkovgukktr

Ändrade planer, Linn kommer inte så vi styrde upp en dejt med favvo Daniella på hennes jobb istället, efter det kanske det blir en runda på stan, kika in på hallbergs guld för att se hur min beställning där går ;)


Ny vecka

Måndag igen, och vi började morgonen med massa mys i sängen, jag kom ju på att vi har en stor tv på väggen i sovrummet, varför ha jag inte brukar den för undrar jag? Många tycker inte att små barn ska se på tv, men Theo får alltid se på barnprogrammet på morgonen, ja så mycket han vill, brukar oftast bara bli att han kollar till på tvn ibland sen lek lek sen kollar han en sväng, sen bus och kramar sen...ja ni förstår ;)
Nu har vi stigit upp och jag dricker kaffe, hade inget kaffefilter kvar så jag provade att göra med hushållspapper, det gick OK, ska kila och köpa nytt sen, för lite senare kommer tant Linn och myser med oss!

Ha en bra måndag.


Theo

Theos crib, så mysigt och fint !

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1358456/images/2012/pic_505f2056e087c33ebe15db9d.jpg" class="image">


Tv

Sitter och kollar på riskförlossningar och gråter själv som en bebis!

Några av dem gick igenom exakt samma sak som jag för nästan 5 månader sen. Jag minns allt så väl fortfarande, all smärta, all oro, alla slangar, alla läkare, min oroliga sambo och min mamma som kom farandes på cykel mitt i natten efter min första igångsättning som misslyckades. Lyckan och skräcken som kom när dem sa att det skulle bli akut kejsarsnitt, smärtan under snittet. Kommer jag någonsin våga skaffa barn igen undrar jag? När glömmer man hur det kändes eller så? Jag är så himla orolig att det ska bli samma visa en gång till när jag och Robban vill ha barn igen ( inte än på några år )! Jag är så överlycklig att han är en frisk, fin och helt bedårande liten pojke. Men jag var så jädra rädd de dagarna vi låg på förlossningen och inget ville funka som det skulle. Men ut kom han tillslut, stjärnan i våra liv. Vår älskade Theo.


Kärlekar

Mina 2 stora kärlekar i livet <3
Finns inget som gör mig så lycklig som ni, känns som ni alltid har varit min familj liksom, det är såhär det ska vara! Detta är mitt liv, och ni är min familj.


Mat

Theo blir så avundsjuk eller något, när vi ska äta, så måste hitte på något till lilleman, har sett som tygnappar eller vad det är som man stoppa in fruktbitar i och sånt som de kan suga och bita på utan att de får i sig bitar, vi ska kika på en sån, likaså med majskrokar, när kan man börja ge det tro?


Theo

Theos alldeles egna hyllor <3


Lägenhet, typ!

Kom just på en sak....

Vart ska vi ha julgranen?

Lillemans prylar tar över hemmet, det blir ju lätt så när man bor i en 2a på 50 kvm! Gu vad jag längtar tills vi hittar en större lägenhet, men det är så mycket som ska passa nu, sovrummen måste ligga lagom nära, måste få plats med tvättmaskin i badrummet, måste finnas stor klädkammare, stort vardagsrum och rymligt kök där matbord osv får plats utan att man måste dra in magen för att komma förbi och fram, iof kan jag ju banta och gå ner 10-20 kg men det går nog fortare att hitta ett större kök (haha), sen vill vi bo i vilbergen, aa som jag sa mycket ska stämma nu när man har baby.

Såhär ser vårat v-rum ut nu förtiden, som ett baby-crib <3


Friday

Jag är snorig, tack Daniella ;)

Vi skulle träffat Clara och söta Freja idag på förmiddagen, men jag vill inte snora ner dem så vi ska leka nästa vecka istället.

Och till min förvåning imorse så märkte jag att tusan vad länge jag får sova, ska lilleman aldrig vakna? Pappa R var tydligen hemma idag för att han jobbat över så mycket hela veckan, han kom tydligen hem klockan 9 igår, och då låg ju både lilleman och jag å snarka sen länge tillbaka! Så ja pappa hade hand om liten och lät mig sova ut, halv 8 tror jag närmare bestämt att jag vakna, 11,5 timma sov jag alltså, jisses.

Ikväll ska vi till Theos morfar och Åsa och äta tacos, vi ska åka dit vid 5 hugget så dom får njuta lite av T's sällskap eftersom han lär vilja sova för natten vid halv 8. Vem vet, kanske är han vaken längre och vill äta lite tacos med oss, eller ja snutta på en gurka iaf!

Min finaste fina underbara Theo <3


Tlöööött!

Åh gu, det kom som en våg av trötthet över mig, dock inte över min son, så det blir en kaffe nu så jag orkar busa med min fis. Pappa R jobbar över idag igen, suck. Men ska väl inte klaga kanske, det blir ju mer klirr i kassan så att säga.

Idag på öppna förskolan så hade dem babysång och jag tyckte faktiskt det var roligt, lite larvigt sådär som barnen gillar, men mycket mysigt också! Theo verkade gilla det också, det är ju alltid ett plus haha.


HÅÅÅÅÅÅÅR!?!??

Tror det är väldigt dags att göra något åt mitt burr, inte klippa alltså, tror ni kan gissa vad haha! Färga?? Vad gjorde Theo med min fina blonda hårfärg egentligen? Jag har alltid varit en blond tjej, när jag var liten var jag kritvit tills typ 14-15 års åldern, sen blev jag lite mörkare typ vanlig blond, som jag nu är i hälften av håret, men under graviditeten och när Theo kom så är jag jätte mörk i rötterna, hur kommer det sig? Aja hur som haver, vad ska jag färga, hur ska jag färga? Någon som känner sig manad?


Baby

Idag sticker jag och Lisa ner med våra små till stallet ( där jag hade bvc-träff igår ) och går på babycafe och sångstund för de allra minsta :) kommer nog bli toppen! Vi tänkte vara där när de öppnar halv 10 så det blir full fart här hemma med lek-frukost-morgonrutiner-påklädning och mammafix!

Bild från igår när vi hängde med Daniella och Leon :)


Sova?

Jaha, vaken före Mr lilleman, tänker på om jag ska försöka somna om igen eller gå upp och få egentid, ska nog satsa på att somna om lite, även fast liten säkert kommer vakna om 5 minuter bara för det :P Det kan ju dock vara skönt att bara få ligga och dra sig i sängen, lite lyx sådär :)


En tripp

Jag och lilleman tog en tripp till stan och mötte upp lelle och Daniella för lite fika och fönstershopping, sen slog det mig att Theo skulle sova middag innan vi ska till bvcträffen, så ja kila hem i rask takt, (Theo har aldrig varit en sån bebis som snällt somnar i sin vagn, utan man måste vyssa och gulligull i famnen innan man kan lägga ner han ) så snabbt hem tänkte jag, rätt va de e kollar jag under suffletten, vem SITTER där och sover? Herremingud tänkte jag. Så aa där somnade han, fällde dock ner till liggläge och la honom på hand kudde när vi kom hem.


Stallet

Det var idag vi skulle på föräldragruppträffgojs, på ngt som heter stallet, det är en träff som min bvc fixat med oss mammor som går på östertull bvc, har träffat 3 mammor som kom på förra träffen då våra små bara var någon månad, så hoppas dem kommer igen, idag blir det nog lite prat om mat och utvecklingsfaser (hoppas jag).

Våran lille Theo är ju väldigt tidig med det mesta, men som alla andra barn så ska man ju gå igenom alla stadier, men alla gör det när de är redo helt enkelt! Theo började rulla runt från mage-rygg rygg-mage redan vid 2 månader, han började sitta själv lite innan 4 månadersdagen, och nu vill han bara stå hoppa och GÅ, ja om man håller i han alltså, han är också väldigt nära på att krypa, och det är jätte kul att följa hans utveckling men det är också "jobbigt" för man får ju inte en lugn stund eftersom han vill upp och stå och klättra överallt hela tiden, haha, ingen chillar bebis här inte.


God morgon

Lilleman käkar frukost så jag passar på att blogga lite under tiden, tänk vad mycket man kan göra med bara 2 armar och händer ( även om man ibland önskar man hade typ 40 av dom ).

Idag tror jag vi ska iväg på föräldrargruppträff eller vad tusan det heter :P men jag och mitt nya minne som en guldfisk kanske har helt fel, måste ringa till min bvcgumma och fråga faktiskt, har tom fått det på lapp, men jaa vart är lappen? Bättre att ringa och fråga för säkerhets skull.

Igår fick vi tillbaka nya vagnen som varit på reparation, och vi tänkte ju sälja den...men fan den är ju galet skön och mysig och mycket mindre än den stora monstertrucken vi har nu, så vi sparar nog båda 2 faktiskt,monster trucken är bra att ha ifall det blir hundra meter snö och sådär, och den mindre city vagnen är som sagt galet skön och smidig i city och sådär "ta med sig överallt vagn".

Ha en fin dag


Sovmorgon yay!

Idag vaknade plutt kl 6, men vi låg och drog oss till halv 7, vilken lyx!! Ingenting står på schemat idag så vitt jag vet, men samtidigt brukar jag ju faktiskt glömma bort hälften av mina dejter som jag har i veckorna, inte med mening såklart, man har bara 1000 saker i huvudet hela tiden tycker jag, så jag kanske visst har något på schemat, får se vad dagen har att erbjuda :)

Nu har jag fått i mig frukost och lillen kollar på barnis, får se när han vill ha frulle, han säger till det lovar jag ;)

Mysigt höstväder verkar vi ha idag, hoppas bara regnet håller sig borta.


Vrålåk!

Det blev en bra dag idag ändå, hög på värktabletter men ändå ;) var med fina vänner från morgon till kväll, och när pappa R kom hem från jobbet stack vi och köpte gåstolen som vi kikat på ett tag. Theo bad oss slita upp paketet direkt när vi kom hem så han fick tuta å köra en sväng innan det var sovdags!

Imorgon hoppas jag på mindre värk och lika mycket bus som idag. Nu ska vi se färjan sen ska vi bums i säng, det tar kål på en att gå upp allt från 3-5 imorgon satsar vi på sovmorgon istället, för idag gick vi upp klockan 4!

Go'natt.


Fy bubblan!

Jag vaknade inatt med mensvärk, har sovit dåligt som en jäkla jäkel, vi har inte råd att R är hemma, så jag får bita i det jävligt sura äpplet och leka och busa och sätta Theo först som alltid fastän jag vill gå in i badrummet lägga mig i badet och gråta och spruta varmt vatten över magen tills jag kanske lyckas somna. INGEN har jag som kan komma idag och hjälpa mig. Vissa kanske tycker det låter konstigt för "lite" mensvärk, men jag skojar inte, vissa tillfällen önskar jag att jag vore död istället för att känna denna smärta, jag tycker också mensvärken har blivit värre efter graviditeten, kan det stämma? Eller hade jag bara glömt bort hur himla ont jag faktiskt hade av mensvärken. Jag ska gå och köpa mer värktabletter så fort Konsum öppnar iaf, det är en sak som är säker. Fy farao !


Sovdags

Nu kryper jag till kojs, sambon ska sitta uppe lite till, bara för att! Men jag ska erkänna att det är lite skönt att få somna före honom och hans UNDERBARA snarkningar haha, fast dock tomt i sängen och sådär, men han kryper ju ner tids nog han också. Lilleman somnade vid 20 tror jag, så mamma kanske får lite sovmorgon till 6 halv 7 imorgon, *hoppas, hoppas*. Jag älskar att vakna utvilad på morgonen, utan att vilja dra täcket över huvudet liksom, bara gå upp och tralla och tycka livet är helt toppen! Mitt liv är oftast toppen, men inte när jag vaknar sjukt trött, då suger det.

Sussa sött .

Slänger in en bild på världens vackraste, här var han bara några dagar gammal, hur kan månaderna gå så fort? :'(


BFF

Bästisarna, min Theo och Lisas James <3


3 veckor

Idag har det gått 3 veckor i denna familj utan snabbmat, godis, snacks mm. Och vi mår fantastiskt bra utan allt onyttigt.

Förut åt Theo palsternacks/potatis puré, jag har köpt ekologisk puré på burk nu för när jag provade mixern hemma så blev det fortfarande bitar i den, så mamma skulle sponsra med att köpa en annan mixer så lilleman också kan få hemlagat :) det är ju faktiskt inte så svårt att göra barnmaten själv, en potatis och en morot, majs och broccoli, palsternacka osv osv, sen bara koka å mixa :D

Vi sitter fortfarande hos mamma och Johan för lilleman blev trött och somna, så vi åker hemåt när han vaknat, vi försöker komma på vad vi ska äta ikväll...som vanligt!


Sunny sunday

Idag ska vi gå på någon sorts barnloppis i eneby församling, absolut ingen aning om vad det är eller om det är något att ha överhuvudtaget, sånt som märks !

Efter det ska vi till mormor och morfar Johan för bus och mys, kanske lunch? Theo ska få äta morot/potatis puré till middag iaf, ja smakis bara så han får ju ersättning också :)

Ha en fin söndag!


Sovande mini

Lilleman somnade precis på g till farmor, precis som vi hade hoppats på, han har varit lite kinkig med att somna i bilen men idag gick det lysande, han låg och pratade 10 min sen började ögonlocken fackla sen spotta han ut nappen och sov som en stock! Våran bebis är lite knas när det gäller det här med napp, han vill ha napp BARA när han precis ska somna, och endast då, är väl kanske skönt iof :)


Lördag

Idag brummar vi mot boxholm till Theos farmor och hälsar på, de träffar inte Theo så ofta som jag önskade de kunde, just för de bor i boxholm. Men idag får farmor lite kvalitetsmys med lilleman :)

Jag har tänkt på en sak angående Theos sovisar på dagen och så, om han sover i sin vagn sin säng osv så sover han max 30 min typ, men sover han i min eller Robbans famn så kan han sova 1-1 1/2 timma, varför är det så? Är det värmen och tryggheten i våra famnar som gör att han sover tryggare =längre eller ? Hmm.

Här får ni en bild där Theo nästan kryper, snart är han där, lilla pluttisen!


2012

Åh varför Ellinor varför började du kolla på filmen 2012?? Så himla dumt av mig! Värsta filmen som någonsin gjorts, att jorden går under liksom, och I ÅR dessutom, jag är så jävla puckad som började kolla på den, såg en timma och det räckte gott och väl, fy blä helskotta jädrans skitfilm!! Man borde inte ens få ha gjort en film om att jorden går under, verkar super korkat faktiskt. Fattar de inte att det sätter spruttibangbang i hjärnan hos oss vidskepliga ? Säger man ens så? Ni kanske förstår ändå.

Nä godnatt säger jag till den filmen och min sambo och kryper istället ner i sängen där jag hör min son snarka från andra sidan rummet. Känns tryggt och mäktigt. Jag är precis där jag hör hemma, mellan en snarkande son och en uppesittarsambo som kommer vara dyngtrött imorgonbitti, älskart <3


Leksak

Detta är nog en leksak i Theos smak, den låter, skallrar, man kan tugga massor på den, den är både hård och mjuk och den verkar kanon. Synd bara att allt som låter lite ska kosta skjortan. Jag menar 300 kr för en sådan liten sak, men oftast kan det vara värt det (om barnet älskart)


Fint

Det blev en fin dag idag också, häng med fina vännen Lisa och hennes James och så slutade pappa R tidigare, yay! Nu har vi ätit lunch och dricker en kopp java, lillen sover och har idag ätit sin första morot/potatis puré, nom nom sa lilleman!

Ikväll ska jag INTE gå och lägga mig kl 20 har jag lovat min sambo, jag har lovat lite tacos och soffmys med film och naturgodis.


Seriöst!

Theo ville upp kvart över 3 inatt, men min sambo satte stopp för det, tog dock 45 min att få han somna om och då sov han 45 min, sen ville han upp igen. Snälla Theo vi orkar inte detta, vad hände med att sova till 6-7? Vi får helt enkelt försöka hålla dig vaken längre på kvällen och ge dig mat vid 21-22 och se om det funkar någe bättre! För kl 3-4 kan vi inte gå upp så äre bara! Tur att du har världens bästa pappa som tar dig ibland fast han ska till jobbet, men jag tror det beror på att min sambo har insett att det inte alltid är en dans på rosor att vara hemma med sitt barn och att det är ett av världens tyngsta jobb, dock även världens bästa iof ;)

Får se vad som sker idag vi har inga planer vad jag kan minnas.


Hiss ur funktion!

Idag är våran hiss ur funktion från 7-16, kul? Så idag kommer vi inte ut, om vi inte tar bärselen och med den orkar jag inga långa sträckor längre, vi bor på 5:e våningen och barnvagnen är lite för klumpig för att bära upp och ner från en spiraltrappa, ja + Theo + skötväska!

Nä får bli hemma, men det gör inget alls för Tant Linn kommer hit och busar med oss strax och i eftermiddag kommer min gamla barndomsvän Jenny hit, hon har inte träffat Theo än så det ska bli mysigt!


Natt!

Jag vet en bebis som gick och la sig halv 8 men som ändå ville upp och busa klockan 4 inatt, ja de var bara gå upp! Full fart till klockan 6 då han somnade om igen. 5 okej men 4 INTE okej!


Nix

Tror ni jag somnade? Nä självklart inte! Men lilleman sov bara 40 min så hade ändå inte blivit så mycket vila. Nu är han vaken igen och leker för fullt. Jag har precis gjort dagens 2a kopp kaffe som jag ska sörpla i mig, har lite känning av huvudvärk men ska försöka glömma bort det och gå och leka med Theo nu.


Neeeeej

Theo vakna kvart i 5 och ville käka frulle, men jag ville verkligen sova till åtminstone 6, så jag försökte söva om honom efter frukosten, ae du mamma sa lilleman! Jag ska upp och se på barnprogram och göra dig pigg innan jag sover vidare, så här sitter vi och glor på ngt barnis! Lilleman gillart ju så jag får gilla läget och försöka sova vid nästa sovtime vilket lär bli vid halv 7-7 om jag känner min son rätt, och då ska jag banne mig sova också, brukar jämt lyckas hitta på massa annat skit att göra när liten sover men nu ska jag faktiskt försöka sova, för Theo och jag ska orka med att träffa 2 vänner idag. Jag somna halv 9 igår men de gör desamma, vill inte gå upp klockan 5 fördä! Kallt är det också, burr burr.

Fliiiiiga flygplan är kul!


Tigermamma!!!

Fy fan, det kokar i mig! 2 jävla ungar slog och kastade saker på Theo i bussen på g till morfar J, de försökte även ta hans leksaker!!! Vad fan gör man?!!??!!? USCH! Mamman sa inte till någonting så jag fick säga åt ungarna men de fortsatte, tur jag skulle gå av precis efter att de hade slagit honom 2a gången i ansiktet, annars vet jag fan inte vad jag hade gjort! Jävla morsa och jävla ungar!!!!!! Fan vilket folk det finns! Jag sa till mamman, hon tyckte det var viktigare att prata i telefon och så sa hon "jaja, sen ngt på sitt språk". Jag har aldrig känt den här ilskan mot ngn annan mamma eller några barn !


Mysunge

Idag vaknade jag vid 7, och strax därefter hör jag hur lilleman börjar prata med någon nallebjörn eller så kanske han sa "hallå morsan jag är vaken nu kom och pussa på mig rå". Vi steg upp, lilleman satt i sin stol en sväng och kastade leksaker hejvilt om sig medan jag gjorde kaffe och frukost, klockan 8 ville han ha frulle och sen var det bus på lekfilten en sväng sen var det bajsblöjbyte och sen blev han trött igen och sussar nu i min famn. Fin morgon med andra ord!

Idag ska vi åka till morfar Johan och hälsa på, busa av oss lite, kanske ta en promenad och äta lunch med honom.

En busig Theo nu från morgonen <3


Seriöst

Alltså seriöst, det finns inget underbarare än att få en puss av min sambo när han åker till jobbet och sen flytta över en morgonpigg liten fis till sängen och se han le och prata och kramas ett tag, tills det är tillräckligt med bus i benen så han knappt kan ligga still :D Eller jo det bästa är ju såklart helger då hela familjen kan mysa i sängen <3

Igår fick lillen en matstol av mamma och Johan och han älskar att sitta i den, det är ett bord framför där han kan ha massa leksaker att bita i .


Trötta killar!

Vi åkte ju till mamma och Johan för massa bus....


:D

Åh, varför är jag en sån som inte kan somna om när jag väl vaknat? Lilleman vaknade till vid 5 och jag tänkte direkt, jahopp bara stiga upp då, men Robban tog honom och fick han att somna igen, nu en timma senare ligger jag fortfarande vaken, jag vill ju somna om men det går bara inte! What to do?

Nu har vi ätit frukost här hemma, det blev rester av den hemmagjorda pizzan som blev kvar från igår, mums med kall pizza! Och nu ska snart lillen få frukost och idag ska vi till mamma och Johan och busa lite och sen ska vi handla.

Theo var en kanonbebis på Kolmården och allt var så himla bra, det jag tyckte var mest spännande var nya safari linbanan och att se ett tigerbråk, vi såg även 2 noshörningar stångas och bråka, ganska coolt faktiskt!!

Här kollar Theo på...eh säkert ngn människa eller ett träd eller nått haha!


Kolis

Idag steg vi upp klockan 5, Theo var nog ivrig på att få åka till Kolmården, men några timmar till får han allt vänta, just nu ser det ut att bli perfekt väder, inget regn ännu, *peppar peppar ta i trä*. Alla har ätit frukost och Theo ska ta sin frukostnap, under tiden ska jag fixa mig så jag är klar när liten vaknar, sen är det pappas tur (Theo somna i pappas famn) sen är det bara Theo kvar och sen kommer min storebror och hämtar upp oss och morfar, minimorbror och Åsa ska vi möta vid Kolmården :) Väskan förberedde jag igår till lilleman med extra kläder, vantar, jacka och mat och leksaker blöjor osv osv! Jag och Robban får nöja oss med det vi tar på oss och får försöka låta bli att kissa på oss eller liknande! Kan bli svårt för Robban då han är väldigt exalterad på att få åka och kolla på alla djuren, haha.

Hoppas ni alla får en underbar lördag!

Morgonpigga Theo-bus!


Yuppie

Imorse åkte vi till mormor och morfar Johan och vi har lekt och busat sovit och busat ännu mer, käkat lite banan också ;)

Nu ringde Theos morfar och frågade om vi ville äta med dem på stan vid 3 snåret när lillebrorsan slutat skolan, självklart ville vi det!.

Imorgon ska vi träffa morfar och mormor Åsa och ha en heldag på Kolmården, får se hur det går med lillskiten, tror det kommer bli kanon, hoppas inte det blir regn bara! Mulet och lite kyligt får det gärna vara, som idag, perfekt kolmårdsväder :)

Nu kommer lite bilder från förut när lilleman var uppe och gick :D


Mormor&Morfar Johan

Idag åker Theo och jag till mamma och Johan och myser :) Jag gick upp halv 6 och Theo ville upp kl kvart i 7 typ. Nu kollar vi på barnprogram och morgonmyser. Något som är gulligt med att lilleman växer är tex att han myser så mycket nu, han liksom kramas på något vis och ger väldigt blöta slemmiga pussar och gnider huvudet mot en, speciellt när han är nyvaken eller sömnig, typ i 10 min iaf sen är det full fart fram till lekmattan :D

Här var det något väldigt intressant på tvn haha!


Rökning och snusning under grav?

Jag skulle aldrig göra något som kan eller i detta fall ÄR farligt för fostret/barnet i magen, för alla som röker eller snusar under sin graviditet måste ju veta om att det är farligt för barnet och att fostret tar upp skadliga ämnen genom blodet via moderkakan och navelsträngen? Det var det första jag fick veta när jag gick till min bm, jag hade snusat många många år innan jag blev gravid, och samma dag stickan visade 2 sträck slängde jag snuset i soporna och snusade inte en enda snus med nikotin i, det jag snusade ibland var havre och te 100% utan nikotin. Jag själv har väldigt svårt att se när människor står och blossar eller så när de har ett barn i magen, det nästan rycker i mig och jag vill gå fram och slänga cigaretter och hoppa på den framför deras ögon och sen säga fy skäms! Men vissa har svårare att sluta och känner nog inte det jag och många andra kände när vi slutade tvärt. Jag tänkte att i mig skulle vårat barn växa och bli ett liv, en människa, våran bebis, som är vårat ansvar, och jag kände liksom redan då att INGET ont skulle någonsin få hända våran lilla Theo( som vi då inte visste att det var då) ! Men alla får vi ju själv bestämma vilka val vi gör i livet men enligt MIG är det fel att iaf inte ens försöka sluta :) Och jag skulle aldrig uppmuntra någon till att inte sluta med kommentarer som "min mamma rökte med mig och jag blev normal" för hey.. alla vet ju att rökning och snusning är farligt för oss vuxna och vilken skada det kan göra för oss, tänk då vad det gör med våra barn i magen. Ett bra sätt att kanske peppa en gravid som röker eller snusar som har väldigt svårt att sluta är väl att få dem minska antalet, för varje cigg/snus räknas :)


As I said

Om du kände mig skulle du våga säga vem du är, så nej du känner inte mig! Varför ska jag behöva ta kritik på min egna blogg, om du nu stör dig på det jag skriver så avreagera dig på din egna blogg eller dagbok om jag nu är så viktig att lägga energi på. Jag respekterar vad andra tycker och tänker om mammarollen och vad de lägger pengar på så länge de har pengar över till barnen, de jag sa var att jag inte förstår mig på såna som lägger massa pengar på sig själva men inte kan betala betydligt viktigare saker sen! Nu sätter jag punkt för detta och du har ju tydligt nog inte slutat läsa min blogg eftersom du fortfarande kommenterar, så ännu en gång hej då till dig! Lägg din energi på sånt du gillar att läsa istället ;)


Lyx

Denna morgon fick jag äta frukost i fred, duscha( det är inte vanligt för mig en vardagsmorgon ) och fick lite sov morgon till halv 7 eller vad den nu var. Har en superglad bebis här hemma idag iaf och det gör mig ännu gladare som mamma :D Får se vad som hittas på med familjen idag, något skoj kanske vi hinner innan pappa ska jobba.


Men ge er!

Till er som tyckte jag var så himla provocerande för att jag skrev någon rad om att jag inte är för människor som köper saker till sig själv och sen inte har råd med viktiga saker, barnen och hemmet. Ni kan dra från min blogg om det inte passar. Hej då! Ni står inte ens för vem ni är, så alltså känner ni inte mig för de som känner mig vet hur jag menade och att det inte alls var menat så som vissa har kommenterat. Så hej då på er :)


Continue

Mardrömmen fortsatte hela natten lång, det har varit en hemsk natt, tänk att man kan bli så rädd för sånt som faktiskt bara är en dröm. Jag låg vaken typ 3 timmar och jag hade tur att Robban tog Theo vid 5 tiden för då ville lillen gå upp, jag fick sova vidare och vaknade kanske vid halv 7 nu, Robban skulle visst börja vid 1 idag så jag hade lite tur. Jäkla mardröm! Men jag känner mig rätt utvilad ändå med tanke på att vi gick och la oss vid 8 igår och somna som stockar hela familjen. Nu ska jag göra frukost och glömma mardrömmen och busa med Theo innan det är sovdags för han igen.


Mardröm

Jag som hade tänkt gå in här mitt i natten ( har vaknat 5 ggr de senaste 2 timmarna) för att skriva av mig lite och få positiv energi, så möts jag av bittra människor som MÅSTE hitta ngt att klanka ner på. Ae, skakar av mig eran negativa energi och börjar om på nytt, glad som en sol :D Tur min mamma har lärt mig vad jag ska bry mig om och vad som är värt att lägga min energi på .

Men åter till det som de faktiskt skulle handla om, brukar sällan ha mardrömmar men nu inatt, fy fan säger jag, vågar inte ens somna om nu igen, vill inte somna om igen. Det var helt sjukt och varje gång jag vaknade grät jag som ett litet barn, ville bara ta upp Theo och lägga honom intill mig. Ja mardrömmen handlade om Theo och oss som familj, det var någon psyk människa som ville ta Theo från oss och ville skada honom och oss, mig och robban alltså, vi bodde i en lägenhet någonstans med stor balkong, längs med balkongen var det massa fönster, ni som känner mig, typ som vi bor nu fast mycket större, aa första gången i mardrömmen låg hela familjen och sov och jag skulle gå upp för att titta till Theo och samtidigt gå och kissa, och när jag går förbi vardagsrummet så ser jag att det står någon ute på balkongen med en stor kniv, jag springer in och plockar upp Theo och väcker Robban som ringer polisen och jag ringer min mamma och pappa, alla kommer inom 10 min typ, polisen får tag i galningen på balkongen och han sätts i fängelse, så vi tror att allt är frid och fröjd, självklart var vi rädda en lång tid framöver och jag vägrade vara själv, så mamma tog ledigt från jobbet och var med oss varje dag, och en dag efter 2 veckor så står mamma och gör mat och jag sitter och leker med Theo på vardagsrums golvet så sneglar jag mot balkongen och där står han igen med sin stora kniv och typ hånler mot oss! Jag gapskriker till mamma och hon rusar ut hit och tar upp Theo och hämtar ett basballträ jag ringer polisen igen och berättar allt och mamma ringde Robban och min pappa, samma sak här de kom snart och idioten på balkongen blir ännu en gång tagen, han blir nu inspärrad i en cell för att han är psykiskt sjuk och är tydligen en väldig fara för samhället, varför han vill åt oss har jag ingen aning om, detta händer kanske 6-7 gånger och sista gången är vi ute på gården och leker med Theo, jag Robban och Theo, vi ser att en man är på väg mot oss med en huva över huvudet och vi ser att han har en kniv som sticker ut lite från tröjan, vi har fått överbeskydd eller vad det kallades i drömmen så vi behövde bara trycka på en knapp så kom polis och allt sånt där, vi tröck och tröck och vi hann springa upp i våran lägenhet, han var som besatt, helt plötsligt var han på våran balkong igen, denna gång kunde inte polisen bara gripa honom, han var fullt påpackad med sprängningsmedel som kunde spränga hela vårat hus, han sa typ: ge mig barnet, ge mig barnet! Jag grät och grät och höll i Theo så hårt att han knappt kunde andas. Robban hade fått nog och skulle gå ut på balkongen för att döda honom en gång för alla så han försvann ur våra liv, precis när Robban ska öppna balkongdörren så vaknar jag igen, grät som en dåre när jag vaknade, bredvid mig låg Robban och snarka och jag hörde Theo i sin säng, jag är kissnödig och trött men vågar varken gå upp eller somna om igen :'( jävla mardrömmar att ställa till det. Fan, okej att ha en mardröm om mig eller så men att drömma om sitt barn är fan det värsta jag varit med om. Snälla Gud jag ber dig, låt mig få somna i lugn och ro och drömma fina drömmar. Tack på förhand! Jag får nog ta risken att kissa i sängen, för upp det kommer jag inte gå. Och jag hoppas någon kan ses med oss imorgon för som jag känner nu så kommer jag inte ens våga vara hemma själv med Theo :/

Shit vad rädd jag blev, Theo skrek till nyss, 2 sekund typ, undra om han också drömde något. Lilla plutten, åh låt denna natt ta slut snart.


Jävlar !

Vilket ståhej det blev bara för jag skrev ngt om lösa saker vi kvinnor kan använda, jag visste inte att bittra människor läste min blogg så säg gärna vem du är:) Nu är det så att detta är min blogg och jag skriver mina tankar, jag har flera bekanta som jag vet använt upp barnens pengar (föräldrapenning och bb) på att göra naglar och löshår och sen stått där och inte kunnat betala sina räkningar, är det rätt, NEJ inte alls enligt mig.

Jag tycker det är en väldig skillnad mellan att ha mascara på sig då och då än att allt ska vara så fejk som möjligt! Jag försökte göra en positiv grej av det och säga att vi kvinnor ska vara stolta och vackra utan allt detta tjafset vi kan köpa, men du som var lite bitter verkade inte ta det på rätt sätt alls.

Sen kan jag förstå och acceptera de som har allt detta "fejk" på sig om de inte trivs med sig själva och verkligen avskyr sitt utseende, eller kanske vill vara extra häftig på en fest eller bröllop osv. Undrar verkligen varför alla människor letar fel, det är väl klart jag inte riktade detta med lösfransar mot mammor eller tjejer överlag som inte har några riktiga fransar själva eller så, likaså de tjejer som inte har hår av någon anledning självklart skulle jag inte klandra dom på något vis ifall de hade löshår eller peruker! Lite kan du väl tänka själv. Jag skrev ju faktiskt att jag inte förstod mig på mammor som slösar så mkt pengar på sig själv istället för på sina barn! Jag tyckte det kom som en naturlig sak att lägga mer på Theo och på en helhet som familj istället för att vara som jag var innan och bara hade mig själv att handla till. Och sen så är det ju så att de flesta är inte jätte rika när de har föräldrapenning men har man en livsstil med att gå och fixa naglarna och ha löshår osv och har råd att lägga pengar på sitt barn också och få ihop det med räkningar och är en sån människa som gillar att ha fejkade naglar osv så får ni/du/dem jätte gärna ha det! Svar nog? Herregud säger jag bara, sluta läsa min blogg om du tyckte det jag skrev var så jävla hemskt! Jisses!

En mamma med lite mascara ;)


Heldag

Jag, Theo och min vän Lisa och hennes son James åkte iväg vid 9 snåret imorse till ett shopping center, vi åt frukost ( kaffe för mig) sen åt våra små, sen somna våra små och Lisa och jag kollade i alla butiker och shoppade en varsin tröja , det är ju faktiskt inte ofta man handlar till sig själv när man är förälder tycker jag, ja jo sen finns de väl de mammor som lägger hur mycket som helst på saker till sig själv, lösa saker, löshår, lösnaglar lösfransar ja diverse prylar, men jag har aldrig förstått mig på det där krimskramset , tycker man ska se ut som man är skapt:) sen tycker jag väl det är viktigare att Theo får massa saker och att vi som familj kan göra lite extra än att lägga pengar på mig själv! Men idag blev det en välförtjänt tröja som jag faktiskt kan ha! Inte för liten inte för stor, utan helt perfekt! Vi var där en hel dag och kom hem igen runt halv 3. Nu ska vi äta lasagne med sallad och sen krypa upp i soffan och kolla på tv, har så ont i huvudet så jag ska bara chilla och busa lite med mina grabbar emellanåt!

Mixat inlägg men så blir det när man inte skrivit något på en hel dag!


Sån dag idag

Idag är en sån dag då jag nästan längtar tills nästa sovstund när Theo precis har vaknat, INGENTING duger för honom idag, kaos i min hjärna, busar för fullt, provat allt vi äger och har, inte ens babblarna duger, han kanske har en tillväxtperiod nu? Eller bara en dålig dag. Det enda som duger är mat och sova, tur det iof :). Naturligtvis jobbar pappa över idag också, just idag haha.

Kollar på 6lingarna på tv och tänker FY HELVETE HUR ORKAR DEM? Men Come on, seriöst. 6 stycken SEX! Överallt, under över på sidorna, gap skrik gråt tjafs . Aa jag hade kollapsat för länge sen. Ae, men man måste ju, precis som man måste med ett barn, men sex? Aja, tur för oss att vi inte fick 6 samtidigt haha..

Måste tillägga att Theo är världens gladaste fis annars det är därför hans dåliga dagar påverkar mig så mycket, jag är helt enkelt inte van vid det. Och när han har en dålig dag känns det som världens grej, fast andra kanske inte ens hade märkt att han var en tjurig bebis :P


Åh här var plutt inte stor <3


Kusinbus

Idag kommer 5 månaders kusin Wiggo hit och busar med Theo( ja och självklart underbara Cicci), så himla kul att det bara är en månad mellan dem, det är min sambos brors tjej och barn. Theo har turen att ha 7 KILL kusiner på hans pappas sida, allt från åldrarna 11 år till 5 månader.

Theo är på lite knepigt humör idag men precis som alla andra dagar så löser man det på bästa sätt, ibland tänker jag såhär: Shit jag orkar verkligen inte, men sen är det kväll och lilleman sover gott och då har man genast glömt vad det var som var så jobbigt, tur det iof! Alla dagar är underbara dagar, bara mer eller mindre psykiskt eller fysiskt påverkande ;)

En bild på mig som liten, är vi något lika jag och Theo ?


Theo

Jag såg på Rachel ray nyss, och det var militärer osv som hade varit ifrån sina familjer , vissa i flera år, aldrig träffat sina barnbarn osv... Då kom jag på hur självisk jag är, jag skulle ALDRIG, ALDRIG vara ifrån Theo eller min sambo, jag skulle heller aldrig låta min man eller Theo åka iväg på det där sättet, utsätta sig för fara för andra människors skull, visst låter jag självisk, och då får jag banne mig vara det. Jag vill inte missa en dag med min familj. Och herregud om det finns någon som skulle göra Theo något någon gång , den skulle få gömma sig i ett berg någonstans och aldrig mer komma ut. Bara mammor vet hur mycket man älskar sitt barn, jag vet att pappor älskar sina barn lika mycket, men jag tror att det finns något i oss mammor som inte pappor känner, kanske är det för att vi hade dem i oss i 9 månader, vi fick lära känna dem innan vi fick se dem, vårat hjärta vaggade dem till sömns och dem visste att den här personen är jag trygg hos. Ae, det finns inget jag inte skulle göra för mitt älskade barn, du är verkligen mitt ALLT!


Måndag

Uppe med tuppen, halv 6 fick jag sova till idag, men lillen somna kvart över 7 igår så hade inte räknat med att han skulle sova längre så jag gick och la mig halv 10 igår. Bra gjort av mig, det värsta jag vet är att vakna och vara SKIT trött och känna fy fan orkar inget idag, så då lägger jag mig hellre tidigt på kvällen och skiter i den där kvällsfilmen eller roliga serien och får sova ut och vara en rolig mamma som är pigg och alert ;) Det är nog betydligt mycket roligare för Theo också så han slipper en tjurig morsa, för jag tror på att dem märker vilket humör vi är på fastän de är så mini! Nu sover lilleman i min famn igen så ska slappa lite framför tvn nu, har för mig att dem visar repriser av uggly Betty såhär på morgonkvisten.


Blä

Theo fick sånt där panik " jag har ont gör något för fan mamma eller pappa" skrik nyss, vi tänkte shit han vakna för 1,5 timma sen åt för 2,5 timma sen, var nyss världens goaste bebis, vad fan händer? Vi gick och guppade kramades "slog" i stjärten, provade med mat igen, han bara vrålade, sjöng för honom i famnen och han lugnade sig lite, de kom lite rapar och sen provade jag mata honom igen, då åt han upp och somnade direkt i min famn, jisses! Sånt här skrik/gråt har jag inte varit med om sen han var mini mini bebis, jag grät också, usch vad ont det gör i mig när det är något som är på tok för min lilla skatt. Men kanske var hunger blandat med trötthet, man kan inte lita på hans rutiner längre, barn kanske inte ens har rutiner när dem är 4 mån men han har alltid varit en 4 timmars mellanrums bebis, idag valde han 2,5 timma istället helt enkelt. Kanske ska öka mängden ersättning och börja ge 200 istället för 180. Vi provar de under dagen nu iaf och ser om han vill äta upp det och hur lång tid det tar emellan.


Igår

Det blev en heldag med skoj igår ändå , först var vi ute på en promenix, sen gick vi på stan en sväng, sen åkte vi till Micke och Cicci och träffade Theos busiga kusiner, Noel, James, Tor och Wiggo, var där hela dagen och sen kom vi hem, hyrde en film och åt potatisgratäng med kyckling och sallad till. Sen ville jag gå och sova vid halv 10 så min älskade sambo gick och nattade mig(hatar att somna själv) och sen spelade han tvspel. Fråga mig inte hur länge men det var han som gick upp med Theo kl 5 imorse när ung-skrutten var pigg och ville busa, så går det när han vill sova för natten vid 6 på kvällen :/

Idag ska vi äntligen träffa mormor och Morfar Johan, längtar efter dem massor även om de bara var en vecka sen vi sågs, men en vecka är lång tid för mig att inte träffa min mamma på!


Lördag

Vaknade av dånande 60-tals musik idag, gick upp och där stod mina killar och dansade i köket, det var en härlig syn! Bra uppvaknande en lördagsmorgon. Idag har vi absolut inga planer så vi får se vad dagen erbjuder, vi har haft fullspäckade helger sedan mini kom, så kanske vore skönt att bara slappa? Men vi är tyvärr inte så, vi vill göra saker annars blir vi så rastlösa. Jag blir så irriterad på en sak, varför sänder inte tvn några bra filmer på helgerna, förr var det ju filmer hela dagarna, nu är det typ ngn dålig film på kvällen vid 21-22 så man inte ens orkar se klart den, ae det suger! Dem kan väl åtminstone visa några barnfilmer på morgon / förmiddag tycker jag :)


RSS 2.0